Vágólapra másolva!
Remek napja volt a Magyar Telekomnak és a Richternek, mivel nagyobb pluszt szedtek össze, az indexátsúlyozások miatt kiemelkedő forgalom mellett. A BUX ennek ellenére nagyot esett a Mol és az OTP mélyrepülése miatt. Európában kis mínuszok láthatóak, míg Amerikában minimális erősödésre képesek a részvényindexek. 
Vágólapra másolva!

Nagyot zuhant délután a BUX, mely végül 1,4 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. A magyar részvényindex ezzel a második leggyengébben teljesítő benchmarknak számított a régióban.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A hazai főbb papírok vegyesen teljesítettek, az OTP 2,2 százalékot, a Mol 4,6 százalékot zuhant. A Mol 14 ezer forint alatt, négyéves mélypontján zárt.

Ezzel szemben a Magyar Telekom 1,8 százalékot menetelt (korábban 4 százalék feletti pluszban is mozgott), míg a Richter kikecmergett a mínuszokból, és 2,2 százalékot drágult. A telekompapír történelmi mélypontján is megfordult ma, onnan sikerült talpra állnia.

A forgalom kiemelkedő volt a BÉT-en, mivel az MSCI indexek átsúlyozása ma ment végbe, így számos alapkezelő most hajtotta végre az átsúlyozást.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A kisebb társaságok részvényei közül a PannErgy ma új történelmi mélypontot ütött, és 5,4 százalékos mínuszban zárt. A Synergonnak szintén rossz napja volt, és 3,8 százalékot zuhant a félmilliárdos fizetendő kötbér hírére.

A forint stabil maradt a mai kamatvágás után, és 298,4-ig ereszkedett le az euróval szembeni árfolyama. Később viszont gyengülni kezdett, majd ismét lefelé vette útját, és 298,3-nál mozog. A dollár/forint árfolyama 220-nál, a svájci franké 242,2-nél található.

EURHUF rövid távú grafikon Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Zárás előtt is kisebb mínuszban mozognak a főbb európai részvényindexek, melyek kisebb pihenőt tartanak ma az elmúlt időszak ralija után.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A vállalatok közül a Hugo Boss 2 százalékot esett, a Bayer pedig stagnál. A világ legöregebb bankja, a Monte dei Paschi 6,5 százalékot zuhant.

Amerikában nincs nagy mozgás, a főbb részvényindexek tegnapi záróértékeik közelében, kisebb pluszban mozognak. Pedig a mai makroadatok kedvezően sikerültek, mivel az amerikai lakáspiac további pörgéséről árulkodtak.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A Tiffany részvényei viszont remekelnek, már több mint 7,8 százalékot drágultak, mivel az ékszerforgalmazó remek gyorsjelentést tett közzé. A JC Penney szintén jól teljesít, és már 2,9 százalékot ugrott az árfolyama.