Eladott az Erste nagytulajdonosa

Vágólapra másolva!
Közel 2 százaléknyi részvényét adta ma el az Erste legnagyobb tulajdonosa, az Erste Stiftung. A vételi oldalon néhány intézményi szereplő állt. 
Vágólapra másolva!
  • 8,5 millió darab Erste részvényt adott el ma az Erste Stiftung, így részesedése a korábbi 23,6 százalékról 21,7 százalékra csökkent.
  • A vételi oldalon intézményi szereplők álltak, akikkel az alapítvány arról állapodott meg, hogy a következő 90 napban nem borítják rá a piacra a papírokat.
  • Az eladás oka (és árfolyama) egyelőre nem ismert, annyit korábbról már tudhattunk, hogy a nyári tőkeemelés során az alapítvány saját részvényeiből szintén értékesített. Tavaly még azt jelentették be, hogy az Erste részvényeikből azért kívánnak eladni, hogy azáltal is csökkentsék eladósodottságukat. (Később az alapítvány sajtósa a Bloombergnek elmondta, hogy a részvények eladását fennálló tartozásaik törlesztésére fordították.)
  • Az Erste Stiftung jó ideje (20 éve) az Erste legnagyobb részvényese.

Nem tudjuk, hogy az Erste nagytulajdonos miért adott el tekintélyesnek mondható, 2 százaléknyi részvényt, a befektetőket mindenesetre nem nyugtathatja az a tudat, hogy a tőkeemelést követően most újabb eladásokat hajtott végre az alapítvány.

Forrás:Investor.hu