580 ezerrel keres többet Matolcsy

Vágólapra másolva!
Nettó 587 ezer forinttal keres többet Matolcsy György jegybankelnökként, mint amennyit korábban gazdasági miniszterként keresett.
Vágólapra másolva!

Jól járt Matolcsy György azzal, hogy a nemzetgazdasági tárca vezetését és a parlamentet a Magyar Nemzeti Bank elnöki székére cserélte. Áder János államfő hétfőn kinevezte az MNB élére, ezután lényegesen nagyobb fizetés jár majd neki, mint eddig - írja a keddi Blikk.

Matolcsy képviselőként és miniszterként havi 1 millió 330 ezer forintot keresett. Ehelyett a jegybankban már 2 millió 230 ezer forint lehet a fizetése. A törvény szerint ugyanis a jegybankelnöknek a hazai bruttó átlagkereset tízszeresét kell kapnia. Ez pedig a statisztikai hivatal adatai szerint tavaly bruttó 223 ezer forint volt havonta. A politikus nettó bére így a mostani 873 ezer forintról 1 millió 460 ezer forintra nő, az emelkedés 587 ezer forint.

Az elnöknek a jegybank szolgálati autót, jelenleg egy VW Passatot is biztosít. Ezen felül a bruttó bére 5,6 százalékát az önkéntes nyugdíjpénztárába is megkapja - írja a Blikk.