A kormányoldalt nem zavarja Matolcsy jegybankjának rekordköltése

Vágólapra másolva!
Soha akkora összegű kommunikációs közbeszerzés nem volt Magyarországon, mint amekkorát a jegybank tervez, pedig az új vezetés takarékos működést ígért. A kormányoldal meggátolta, hogy a parlament költségvetési bizottsága napirendre vegye az ügyet.
Vágólapra másolva!

Az MSZP azt kérte a parlament költségvetési bizottságától, hogy hallgassák meg a Magyar Nemzeti Bank alelnökét a jegybank gigantikus kommunikációs tendere ügyében.

Az MNB tárgyalásos közbeszerzést írt ki a jegybank általános kommunikációs feladatainak és a növekedési hitelprogram kommunikációs feladatainak ellátására. Egy év alatt hatmilliárd forintot terveznek elkölteni erre. A Kreatív szerint ekkora keretösszegű kommunikációs közbeszerzésre még nem volt példa eddig Magyarországon, az eddigi rekordot 2,25 milliárddal az Államadósság-kezelő Központ tartja.

A hatalmas összegű tender pikantériája, hogy Matolcsy György márciusban lett az MNB elnöke, több ízben adtak ki közleményt arról, hogy takarékosan fog működni a jegybank.

A szocialisták ezért szerették volna faggatni a jegybank alelnökét. A költségvetési bizottság kormánypárti oldala azonban nem ment bele abba, hogy napirendre vegyék a jegybank alelnökének meghallgatását.