Lázár visszavenné az uniós támogatást Csányi cégétől

Vágólapra másolva!
A Bólyi Mezőgazdasági Zrt.-től 22 millió forintot kérhet vissza az NFÜ, miután a cég nem tett átláthatósági nyilatkozatot.
Vágólapra másolva!

Csányi Sándor egyik agrárcégétől is visszavenné az uniós támogatást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – írja a hétfői Blikk. Az OTP-vezér érdekeltségébe tartozó Bólyi Mezőgazdasági Zrt.-t több mint 700 másik céggel együtt azért állította pellengérre a Lázár János államtitkár vezette NFÜ, mert többszöri kérésük ellenére sem tett átláthatósági nyilatkozatot, amelynek segítségével Lázárék ki akarják szűrni az offshore hátterű cégeket a pályázati nyertesek közül.

Csányi vállalatának, a többi nem nyilatkozó céggel együtt, várhatóan hétfőn küldi ki az NFÜ a támogatást visszakérő leveleket – írja a lap. Lázárék több mint 50 milliárd forintnyi támogatást követelnek vissza a cégektől, köztük a bankvezér érdekeltségébe tartozó társaságtól mintegy 22 millió forintot két pályázat után.

Az Origo megkereste a céget vezető Ádám Jánost, aki elmondta, hogy a vállalat a Nemzeti Földalapkezelőtől csak egyszer kapott kérést arra, hogy tegyen átláthatósági nyilatkozatot, amit a törvényi határidőn belül, még a héten meg is fognak a tenni. A Blikk cikkének többi állítását Ádám nem kívánta kommentálni.