Pályázat kkv-knak munkahelyteremtő beruházásokra

Vágólapra másolva!
2014. január 9 – február 14. között pályázat nyújtható be a KKV-k piaci pozíciójának erősítése, valamint a foglalkoztatottság előmozdítása, az elmaradott térségek felzárkóztatásának támogatása érdekében új berendezések, felszerelések, immateriális javak beszerzésére, valamint új épület, épületrész felépítése támogatására.
Vágólapra másolva!

Minden megvalósult pályázat lendületet adhat ahhoz, hogy csökkenjenek a területi különbségek, hogy erősödjön a helyi gazdaság, hogy fejlődjenek a kkv-k, hogy az egyes területek felzárkózhassanak, ha kell. Cél továbbá a vállalkozások számára többlettámogatás a gazdasági, társadalmi és munkaerő-piaci szempontból kedvezőtlen helyzetű területfejlesztési-statisztikai kistérségekben és településeken. Fontos még az álláskeresők foglalkoztatásának ösztönzése kiemelt összegű kiegészítő támogatással, illetve a foglalkoztatás regionális különbségeinek mérséklése kiegészítő támogatás biztosításával.

A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 13 milliárd Ft. Ebből 2014-ben várhatóan 1100-1200 db olyan pályázati projekthez nyújtható támogatás, amelyek új munkahelyek teremtését, a foglalkoztatottság növelését biztosítják.

Vissza nem térítendő, regionális támogatásról van szó, minimum 25 százalék saját forrással.

A pályázatok benyújtása 2014. január 9-től 2014. február 14-ig lehetséges. A megvalósítási határidő 2014. november 30. A támogatás összegéről, az elszámolható költségekről, a pályázók köréről minden egyéb információt megtaláltok ezen a linken.