Tagadja az Origo értesülését Cinkotai János

Vágólapra másolva!
2017-ig a monetáris tanács külsős tagja marad.
Vágólapra másolva!

2017-ig biztos az MNB monetáris tanácsának külsős tagja marad, mondta Cinkotai János a Napi Gazdaságnak. "Fel sem merült bennem, hogy lemondjak. A magyar Országgyűlés 2011. március 22-én választott meg hat évre az MNB monetáris tanácsának tagjává. A ciklust kitöltöm, az Origóban a távozásommal kapcsolatban megjelent információ kacsa" – mondta Cinkotai.

Cikkünkben azt írtuk, hogy Cinkotai hamarosan elhagyja a Magyar Nemzeti Bank legfontosabb testületét. A szervezet működését ismerő forrásaink felidézték, hogy Cinkotai többször is hangoztatta: könnyen lehet, hogy csak a félidőig vállalja a monetáris tanácsi tagságot, mert szeretné megírni az infláció magyarországi történetét, amelyet élete legfőbb művének szán. Cinkotai a Napi Gazdaságnak azt mondta, 2017 után valóban meg szeretné írni a magyarországi inflációval kapcsolatos könyvét, azonban most a monetáris tanácsban végzett munkájára koncentrál, “nincs napirenden az írás.”

Cikkünk írásakor megkerestük Cinkotait, közöltük vele, milyen információk jutottak el hozzánk. Csak annyit mondott, hogy semmiről nem szeretne semmit mondani, és letette a telefont.