Vágólapra másolva!
Drágulni kezdtek nyitás után a főbb magyar részvények, melynek köszönhetően a BUX is felfelé vette az irányt. Az európai piacokon szintén jó a hangulat, és pluszban kezdték a kereskedést a részvényindexek. 
Vágólapra másolva!
  • Kis emelkedéssel kezdte a napot a BUX, mely így némileg korrigálni kezdte az elmúlt napok zuhanásait. A magyar részvényindex 0,7 százalékot erősödött nyitás után, amivel régiós társaihoz hasonlóan teljesít.
  • A hazai főbb papírok közül az összes emelkedni tud, amivel enyhült az elmúlt napok eladói nyomása a piacukon. Az élen az OTP jár 1 százalékos erősödésével, rajta kívül a Mol fél százalékot, a Magyar Telekom és a Richter 0,3 százalékot drágult. Az OTP-t és a Magyar Telekomot a pesszimistább elemzői vélemények nem segíthetik.
  • A forint gyengülésnek indult kora délelőtt, és 312,5-ig szaladt fel az euróval szembeni árfolyama a 312 alatti szintekről. A dollár/forint jegyzése 225,7-nél, a svájci franké 256,6-nál található.
  • Fogyasztói inflációs adatot is közöltek ma reggel hazánkból, ami szerint csupán 0,1 százalékos volt a fogyasztói árak növekedése februárban éves alapon (várt: 0,4%). Januárhoz képest szintén 0,1 százalékos volt az infláció mértéke.
  • Az európai tőzsdéken szintén emelkedés kezdődött, és 0,2-0,5 százalékos pluszokat lehet látni.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu