Ma díjazták a hónap vállalkozásait

Vágólapra másolva!
Második éve értékeli a Nemzetgazdasági Minisztérium a magyar gazdaság lelkét-motorját adó kkv-szektor szereplői közül a legsikeresebb beruházót, a legeredményesebb céget, és a legígéretesebb induló vállalkozást. A soros legkiválóbbakat ma díjazta Varga Mihály.
Vágólapra másolva!

2014. márciusában az elismerést a Takata Safety Systems Hungary Kft. mint a legfigyelemreméltóbb beruházó, a komlói Rati Kft. mint a hónap középvállalkozása, és Varga-Darabos Andrea, a Manna Natúrkozmetikum Kft. alapítója nyerte el.

Stefan Stocker, a Takata elnöke beszédében kiemelte, a miskolci beruházás rohamosan növekvő igényeket elégít ki, legújabb üzemük szigorú zöld minősítésben, egyben „cutting edge” technológiát alkalmazva indulhat be ősszel. Kitért arra, az a komoly támogatás, amelyet a borsodi megyeszékhelytől és a kormányzattól kap, egyáltalán nem magától értetődő, és nagyon sokat jelent a termelésben. Rajnai Attila arról beszélt, hogy a Rati Kft. kétfős vállalkozásként vette meg a lábát Komlón, ahol a bánya bezárása után az ipari tevékenységgel alig volt érdemes számolni. Ma is maroknyinak nevezi csapatát – 65 embernek ad munkát –, a cége pedig nullenergiás üzem, a magyar középvállalkozások között egyetlenként. Varga-Darabos Andrea története példaértékű: személyes kudarcot fordított rendkívül jól termelő vállalkozássá. A Manna Natúrkozmetikum Kft. ma 120 alkalmazottal gyártja természetes alapanyagú szappanait, krémjeit, balzsamait. A közelmúltban a Cruelty Free International erőszakmentessé nyilvánította a vállalatot: ez az első magyar cég, amely – mivel termelési folyamataiban száz százalékosan kerüli az állatkísérleteket – jogosult az Ugró nyuszi nevű logóra.