Ők profitálhatnak a kínai boomból

Vágólapra másolva!
„A vártnál jobb kínai első negyedéves GDP adat fontos útjelző a piacok számára. Azt mutatja, hogy Kínának sikerül átállnia a lassabb, de stabil, fogyasztás alapú növekedésre. Ez jelentős növekedési potenciált jelent elsősorban a technológiai szektor, valamint Dél-Korea és Tajvan számára, amit befektetési szempontból is érdemes kihasználni” – nyilatkozta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója. 
Vágólapra másolva!

„A ma reggel közzétett kínai GDP adat fontos útjelző a piacok számára. A vártnál jobb, 7,4%-os első negyedéves GDP növekedés azt mutatja, hogy sikerül a fokozatos átállás a lassabb, de stabil, fogyasztás alapú növekedésre a korábbi, kormányzati beruházások által ösztönzött gazdasági növekedésről. Márpedig ez azért különösen fontos, mert évek óta vissza-visszatérő kérdés volt, hogy hogyan sikerül a kínai gazdaság lassulását fenntartható pályára állítani, anélkül, hogy beszakadna a gazdaság, és ezzel magával rántaná nemcsak a feltörekvő piacokat, de a fejlett országok jórészét is” – hangsúlyozta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

„A kedvező adat tehát azt jelenti, hogy a kínai gazdaság növekedésében egyre hangsúlyosabb szerepet kap a lakossági fogyasztás bővülése. Ez pedig kedvező növekedési lehetőséget teremt azoknak a cégeknek és kereskedelmi partnerországoknak, amelyek ki tudják szolgálni a növekvő lakossági igényt. A következő években így főként a távol-keleti technológiai cégek, valamint Dél-Korea és Tajvan profitálhat a kínai növekedésből. Ezt pedig befektetési szempontból is érdemes kihasználni, akár kifejezetten erre a régióra épülő befektetési alapokon keresztül” – javasolja a befektetési szakember.

A K&H Alapkezelő befektetési alap palettája az Investor Trader ügyfelei számára is elérhetőek mindössze pár kattintással.