Vágólapra másolva!
Komoly eladói hullám söpört végig pénteken a világ tőzsdéin, miután újra felerősödött az ukrán-orosz konfliktus, és Oroszország készenlétbe helyezte csapatait. Az amerikai tőzsdék 0,8 százalékos mínuszt szedtek össze, de a Nasdaq 1,8 százalékot esett. Ma Ázsiában sem sokkal jobb a helyzet, Japánban és Kínában egy százalék feletti a csökkenés.
Vágólapra másolva!
  • Nagy lejtmenetbe kapcsoltak pénteken az amerikai tőzsdék az ukrán-orosz feszültségek újbóli kiéleződése miatt, de a gyorsjelentő vállalatok közül is többen csalódást keltettek. Még az sem tudott segíteni, hogy a fogyasztói bizalom jobb lett a vártnál.
  • A Ford meglehetősen gyenge negyedévről számolt be, így részvényei 3,3 százalékkal estek, de az Amazon még nagyobbat zakózott (-9,9%) miután a folyó negyedévre üzemi veszteséget vár. De a Visa is nagyot hasalt (-5%) a szintén gyenge eredményekre.
  • Egyébként pénteken megint a technológiai szektorral bántak el legjobban a befektetők, a Nasdaq 1,8 százalékkal esett, az Amazon mellett a Twitter 7,2, a Facebook 5,2, míg például a Zynga 6,2 százalékot zuhant.
  • A rossz pénteki hangulat nem meglepően átragadt az ázsiai vezető részvényindexek teljesítményére is, így ma például Tokióban és Sanghajban egy százalék feletti mínuszokat lehet látni. De Ausztráliában vagy Dél-Koreában már nem annyira borús a helyzet, Sydneyben már kisebb plusz látható.
  • A Nikkei így azt sem tudta kihasználni, hogy márciusban 17 éve nem látott mértékben emelkedett a kiskereskedelmi forgalom Japánban az áprilisi adóemelés előtt. Holnap egyébként zárva lesz a tőzsde Japánban, mivel az előző uralkodó születésnapját ünneplik.
  • Egyelőre a határidős indexek minimális pluszokat jeleznek előre az európai piacnyitásra, azonban az orosz-ukrán hírek könnyen elronthatják a hangulatot.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu