Vágólapra másolva!
Jó hangulat volt tegnap az amerikai tőzsdéken, és ma Ázsiában is felfelé veszik az irányt a vezető börzék. Az USA-ban a magas növekedésű és a kis cégek részvényei mutatták a legnagyobb emelkedést.
Vágólapra másolva!
  • Pluszban zárták az amerikai parkettek a csütörtöki kereskedést, főleg a kis cégek részvényei, valamint a nagy növekedésű vállalatok papírjai mentek nagyot.
  • A Russel 2000 0,9 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaqon főleg a biotech cégek részvényei hasítottak (Nasdaq Biotechnology Index, +1,9%). Ellenben a Dow Jones csak minimálisan került feljebb, míg az S&P 500 0,2 százalékkal. Így az S&P 1892 ponton zárt, valamivel a korábbi 1897 pontos csúcs alatt.
  • Nem hatotta meg a befektetőket, hogy a heti friss munkanélküliségi segélykérelmek élesen emelkedtek. Emellett még a használt lakások értékesítése látott napvilágot, mint fontosabb makroadat, ami nagyjából megfelelt a várakozásoknak.
  • Ma az USA-ból az újlakás-értékesítési adatok látnak napvilágot, de talán ma fontosabbak lesznek az Európából érkező hírek.
  • Németországból már meg is érkezett a felülvizsgált első negyedéves GDP-adat (várt: 0,8%, tény: 0,8% (né/né), ami nem okozott meglepetést. A másik év/év alapú tisztított szám is a vártnak megfelelően 2,3 százalék lett. Délelőtt 10 órakor pedig az Ifo üzleti hangulatindex májusi értéke jön.
  • A határidős indexek szerint Európában nullához közeli nyitás jöhet, mivel a befektetők talán kivárnak a hétvégi Európai parlamenti választások előtt.
  • Ázsiában is pluszok rajzolódnak ki a vezető börzéken, a tokiói Nikkei-t segítette az újra gyengülésnek induló jen. Habár óriási mozgásokról nem beszélhetünk, és azóta már korrigál is vissza az USD/JPY. A 101,8-as szintekről már egészen 101,7 alá jött vissza a japán deviza.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu