Ha családbarát a vállalkozásod, mutasd meg

Vágólapra másolva!
A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom keresi azokat a jó gyakorlatokat, amelyekkel egy vállalat családbaráttá válhat.
Vágólapra másolva!

„A családbarát szemléletre a munkáltatók is figyeljenek oda, ez legyen érték a vállalatok számára, építsék be ezt is a CSR stratégiájukba” – írják honlapjukon. Nagyvállalatok épp úgy jelentkezhetnek, mint a kkv-szektor tagjai. A jó gyakorlatok mellett fotókat, videókat is vár a mozgalom, amely az alábbi szempontok alapján értékel:

  • Van-e a vállalatnak családbarát stratégiája, van-e kismama programja, mik az elemei? Ha tipikusan férfi munkavállalók dolgoznak a vállalatnál, van-e számukra valamilyen vállalati gondoskodás gyermek születése idején?
  • Hogyan viszonyul a vállalat a kisgyermekes munkavállalókhoz, a gyermekek vállaláshoz?
  • Vannak-e a vállalatnál atipikus/rugalmas munkavégzési formák? Kik vehetik és kik veszik igénybe?
  • Vannak-e a vállalatnak jellemző szokásai, hagyományai a családok támogatására?
  • Milyen jövőre vonatkozó terveik, céljaik vannak a családbarát működés kapcsán? Van-e olyan felelős vállalati működés a belső állomány és/vagy külső célcsoportok felé, amelynek fókusza összhangban áll a családbarát szemlélettel?

Regisztrálni 2014. június 20-áig lehet a [email protected] címen, így a cégek megkapják a részletes kiírást, az egyes elemek súlyozását. A pályázatokat 2014. szeptember 15-éig kell benyújtani. Minden egyéb információ elérhető itt.