Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Öreg a kocsi, ezért veszik az újat az amerikaiak

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy az előttünk álló időszakban sem törik még meg az amerikai autópiac értékesítéseinek emelkedése. A legfrissebb felmérésekből legalábbis ezt olvassuk ki, melyek szerint az emberek még mindig azért vágynak új autóra, mert a jelenlegi már elöregedett. 
Vágólapra másolva!

A Business Insider hozta le az RBC Capital legfrissebb piacfelmérését, mely szerint az amerikai autótulajdonosok legnagyobb százaléka még mindig azért tervezi új autó vásárlását, mert a most használtat már öregnek tartja. Érdekessége egyébként az eredményeknek, hogy az új autók vásárlása mellett szóló második legerősebb érv a kedvezőbb fogyasztáshoz kapcsolódik. Amerikában ugye, ahol azért a benzinzabálóknak igen nagy hagyományai vannak.

Ezek alapján tehát az újautó értékesítések emelkedése várhatóan nem áll meg a közeljövőben sem, még mindig sokan lecserélnék az elöregedett kocsijukat. Ezért is hiszünk még mindig abban, hogy a Ford részvényei jól teljesíthetnek idén, nem elfeledve azt sem, hogy a vállalat a nagy népszerűségnek örvendő F-150-es szériájának átalakítása is a hatékonyabb üzemanyagfelhasználás jegyében történt, márpedig ez is egy igen fontos szempont már az amerikaiak vásárlásainál.

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről