Széles Gábor megvenné a sármelléki repteret

Vágólapra másolva!
Felszámolás alatt áll a sármelléki reptér kiszolgáló épületeinek korábbi tulajdonosa. Az építmények megvételére Széles Gábor cége és egy brit vállalkozás nyújtottak be pályázatot. A vételár 600 és 1200 millió forint közt lehet.
Vágólapra másolva!

Hamarosan beindítja a Prága-Sármellék járatát a cseh légitársaság. A volt szovjet katonai reptér turisztikai szerepe a közeli Hévíz miatt jelentős. A legtöbb utas Oroszországból és Németországból érkezik, a terminál 2008-ban még 110 ezres utasforgalmat bonyolított, idén ez a szám várhatóan 35 ezer lesz. A terület és a kifutópálya Sármellék és Zalavár Önkormányzatának tulajdonában áll, a kiszolgáló építményeket két cég birtokolja, melyek 2009 illetve 2011 óta felszámolás alatt állnak. Ezeket az épületeket vásárolhatja most meg Széles Gábor vagy egy orosz háttérrel rendelkező brit cég, írja a Napi.hu.

A héten lezárult a pályázat

Az eladás alatt álló építmények közé a terminál, a rendőrség épülete, az üzemanyag-állomás, a raktár és a porta tartozna. Ezeket jelenleg a repteret üzemeltető Hévíz-Balaton Airport Kft. bérli a felszámolás alatt álló Cape Clear Aviation Kft-től és FB Airport Kft-től. Az új tulajdonos a felépítményeket 2014. december 31-ig ezzel a bérleti joggal terhelten vásárolhatja meg. A pályázaton két cég nyújtott be ajánlatot, az egyik Széles Gábor, a másik, brit cég orosz tőke tulajdonában áll. A reptéri épületeket 1200 millió forintért hirdették meg, vagyis a legkisebb ajánlható ár 600 millió. A pályázat a héten lezárult, felszámoló nem kívánt nyilatkozni arról, hogy mekkora árajánlatok érkeztek be.