Magyar GDP-re figyelhetünk a héten

Vágólapra másolva!
Fontos adatok jönnek a héten, nem csak Magyarországról, hanem Európából is lesz mire figyelni.
Vágólapra másolva!
  • Az adateső ugyanakkor csak kedden indul majd be, ahol a főleg a magyar és német adatokra lehet érdemes figyelni. Az elmúlt két hetekben látott gyenge DAX-teljesítmény miatt a ZEW felmérés adatai kulcsfontosságúak lehetnek a befektetők számára.
  • Ahogyan például a szerdai fogyasztói árindex adatok is. Nem csak Németországból, hanem Franciaországból is fontos számok jönnek, de szerdán ezzel együtt valamennyi európai piacra érdemes lehet figyelni a makroadatok miatt. A kínai ipari termelés, illetve kiskereskedelmi forgalmi adat is változtathat a hangulaton.
  • Szerdán ugyanakkor a japán GDP lehet a legfontosabb adat, ami visszaigazolhatja (vagy nem) a japán gazdaságpolitikát, így nem csak a Nikkei, illetve a részvénypiac, hanem a japán jen számára is kulcsfontosságú lesz.
  • Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor csütörtökön már Franciaországból, a Németországból, valamint az eurózónából is második negyedéves GDP-adatok jönnek, a sorból pedig a magyar gazdaság sem marad ki. Az elemzők egyébként 3,5 százalékos éves növekedést várnak tőlünk, nagy kérdés, sikerül-e majd teljesíteni.
  • Az amerikai piacokról nem érkezik majd sok adat a jövő héten, az a kevés is inkább pénteken várható. Ezzel együtt a gyorsjelentési szezon folytatódik, a Cisco, a Wal-Mart, vagy éppen az RWE is jön majd legfrissebb számaival, így érdemes lehet figyelni a következő napokban is.
Forrás: Investor.hu