Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az ANY Biztonsági Nyomda a második negyedévben is kiváló eredményeket ért el. Az export továbbra is húzza a Nyomda szekerét, de a választások is jó hatással voltak a cégre, aminek köszönhetően rég nem látott magasságokba emelkedett az eredménye.
Vágólapra másolva!

Újabb kiváló negyedévet tudhat maga mögött az ANY Biztonsági Nyomda, hiszen a cég árbevételét 33 százalékkal növelte éves alapon, köszönhetően a tovább robogó exportnak, és az európai parlamenti választásoknak.

Az ANY második negyedéves eredménye Forrás: ANY, Investor.hu

Ismét a nyomtatványok gyártása és megszemélyesítése szegmens bővült leginkább (+44% év/év) a továbbra is jól muzsikáló export miatt. Ezzel az április-júniusi időszakban az export 32 százalékot tettek ki a teljes fogalomból, hasonlóan az első negyedévhez, míg a 12 havi gördülő adatokat tekintve újabb csúcsra futott a külföldi értékesítések aránya.

De a másik két stratégiai üzletág, a biztonsági termékek és megoldások (+29 százalék év/év), illetve a kártyagyártás is (+15 százalék év/év) szép növekedést mutatott. Az első szegmenst segítette az európai parlamenti választásokhoz kapcsolódó szavazólapok értékesítése, így pedig összességében a 12 havi gördülő árbevétel átlépte a 20 milliárd forintot.

Az ANY 12 havi gördülő árbevétele Forrás:ANY, Investor.hu

Mivel a fentebb említett, stratégiailag fontos, nagyobb hozzáadott értékű szegmensekben volt nagy növekedés, így az értékcsökkenés előtti működési eredmény (EBITDA) és az EBITDA-hányad is szépen alakult. Az EBITDA 2008 negyedik negyedéve óta nem látott magasságokig kúszott fel, de az EBITDA-hányad (10,6 százalék) is sokéves csúcsra ért.

Az ANY EBITDA értékei Forrás:ANY, Investor.hu

Az egy részvényre eső 12 havi gördülő profit pedig 60 forintot tesz ki, ami szintén sokéves csúcs. Ráadásul az egy részvényre eső nettó készpénzállomány nem csökkent tovább az első negyedév után, sőt kisebb gyarapodást lehetett látni.

Az ANY egy részvényre jutó eredménye Forrás: ANY, Investor.hu
Az ANY egy részvényre jutó nettó pénzállománya Forrás: ANY, Investor.hu

A kiváló eredmények hatására pozitív árfolyam reakciót láthattunk a Nyomdától, amivel közel került a 800 forintos szint áttörése, ami korábban markáns ellenállásnak bizonyult. Egyelőre még most sem törte át ezt az ellenállást, aminek bekövetkezte újabb teret nyílhatna meg a részvény előtt.

Az ANY árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről