Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A díjbevételek apadása még mindig tart, a cég eredményessége is csökkenő pályára állt. Bár a központi költségek nem növekedtek sokéves minimumukról, a folyamatosan csökkenő díjbevétel miatt ez is csak keserédes hír lehet a befektetőknek. 4 százalék körüli mínuszban az árfolyam.
Vágólapra másolva!

26 százalékkal csökkent a CIG Pannónia második negyedéves díjbevétele a tavalyi év azonos időszakához képest. A csökkenés hátterében a továbbra is zsugorodó megújítások állnak, a biztosító szerint az ügyfelek körülbelül 27 százaléka élt a szerződés nyújtotta díjszüneteltetés lehetőségével.

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

A központi költségek továbbra is rekord alacsony, 274 milliós szinten tartózkodnak. Ugyanakkor a csökkenő díjbevételek miatt a költségek díjbevételhez viszonyított aránya nagyot emelkedett, bár a tavalyi második negyedéves szinttől elmarad.

Forrás: Investor.hu

Bár a megújításokból származó bevételek tovább csökkentek az április-májusi időszak során, azonban a megújítási ráta már harmadik negyedéve tudott emelkedni, valamint a tavalyi év azonos időszakát is felülmúlja. A beszámoló elmondása alapján az új értékesítések visszaesése egy nagyvállalati csoportos szerződés okozza, amely tavalyi évben nagyban növelte a számokat.

Forrás: Investor.hu

A CIG Pannónia mindezek mellett is meg tudta tartani nyereségességét, az életbiztosító adózás utáni eredménye 70 millió forint lett, ugyanakkor ez csak a fele az egy évvel ezelőttinek.

Forrás: Investor.hu

A CIG nem-életbiztosító leányvállalata, az EMABIT viszont most először ért el nyereséges negyedévet, a vállalat 10 millió forintos adózás utáni eredményt könyvelhetett el. Ez megfelel a menedzsment várakozásainak, amit az egy negyedévvel korábbi portfóliótisztítás (KGfB és CASCO-piacról gyakorlatilag kivonultak) miatt lecsökkent állomány következtében javuló kárhányadnak köszönhetnek.

A CIG így csoportszinten együttesen 80 millió forintos adózás utáni eredménnyel tudott zárni, a tavalyi időszak 53 milliós veszteségével szemben. Az előző negyedévhez képest azonban csökkent az eredmény, (1Q14:97 millió forint adózás utáni nyereség), úgy hogy akkor még veszteséges volt az EMABIT.

A nem túl fényes jelentésre jelenleg pedig 4 százalék körüli mínuszban tartózkodnak, 227 forint környékén.

A CIG Pannónia árfolyama Forrás:AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről