DAX: Viszlát 9000! Irány 8000?

kilátás hangulat fény tisztulás  üzlet
Vágólapra másolva!
Néhány hónappal ezelőtt érte el történelmi csúcsát a DAX, azóta viszont több mint 10 százalékos gyengülés állt be. Eddig az ennél komolyabb visszaeséseket megakadályozta egy erős támasz, azonban most ez alá került. Amennyiben nem sikerülne innen elrugaszkodnia, úgy akár egy nagyobb esés elé is nézhet az index.
Vágólapra másolva!

Fontos támasz alá csúszott

  • Az elmúlt egy hónapban még 9900 pontig volt erő a német indexben, onnantól viszont gyengülésbe kezdett, és visszaesett a 8900 pontos kulcsfontosságú támaszhoz. Ez a szint már többször is sikerrel állította meg az árfolyam esését.
  • Amennyiben sikerülne jelenlegi szintjéről elrugaszkodnia, elsőként a 200 napos mozgóátlagot célozhatná meg, ami jelenleg 9555 pontnál található. Ha ezt az akadályt sikerrel venné, a 9800-as ellenállás, majd a 10050 pontos csúcs felé vehetné az irányt.
  • Ezt az eshetőséget erősíti az RSI túladottsága is, amelyre legutóbb augusztusban volt példa. Akkor a túladott tartományból való kitörés 800-900 pontos emelkedést eredményezett.
A DAX napi grafikonja péntek kora délután Forrás: AmiBroker, Investor.hu
  • Rendkívül kedvezőtlen jel, hogy a tegnapi kereskedés folyamán 8900 pontos duplatámasz alá esett a DAX. Ezt a szintet erősíti ugyanis a 78,6 százalékos Fibonacci-vonal is.
  • Amennyiben ez tartósan elesne, úgy akár a 8100 pontnál húzódó 61,8 százalékos Fibonacci-szintig is visszacsúszhat az index. Előtte azonban még a 8500 pont közelében húzódó támaszszint is menedéket nyújthatna.
A DAX heti grafikonja péntek kora délután Forrás: AmiBroker, Investor.hu