Vágólapra másolva!
Nem volt jó napja a magyar tőzsdének, ahol a BUX zárásra nagyobb mínuszba csúszott vissza. A főbb papírok közül szenvedett a Mol és az OTP is, ellenben a Magyar Telekom drágulni tudott. A nemzetkzöi tőzsdéken viszont szintén a mínuszok dominálnak. 
Vágólapra másolva!
  • Az európai börzéken a mínuszok híztak délután, így 0,4-2,1 százalékos esések láthatóak a piacokon. A befektetők változatlanul az EB pesszimistább várakozásai miatt (is) adhatják a részvényeket.
  • Ezzel párhuzamosan a hazai BUX is folytatta lejtmenetét, és a kereskedést végül 1 százalékos mínuszban fejezte be.
  • Ennek oka, hogy a Mol és az OTP is nagyobbat esett, az olajpapírra részben az olajárak esése helyezett nyomást, és 2 százalékot veszített értékéből (11 550 forint). Az OTP pedig 1,7 százalékot gyengült a rossz hangulatban, amivel 4000 forint alatt zárt. A Richter stagnált, míg a Magyar Telekom egyedüli kivételként 0,9 százalékot tudott erősödni (342 forint).
  • A forint továbbra is 309 körül mozog az euróval szemben. A dollárral szemben viszont erősödni tud a magyar deviza, és 247 közeléből 246 alá ereszkedett le az árfolyama.
  • Az amerikai részvényindexek 0,4-0,9 százalékos mínuszban mozognak nem sokkal nyitás után. Ezzel pedig továbbra sem tud folytatódni a pénteki erősödés.
  • Itt a borongósabb hangulatban szerepet játszik a vártnál nagyobb amerikai külkereskedelmi mérleg-hiány. A deficit 43 milliárd dollárt tett ki az előrejelzett 40,2 milliárd dollár helyett. A gyáripari megrendelések szeptemberi 0,6 százalékos csökkenése (havi alapú) nem okozott meglepetést, mivel megfelelt a várakozásoknak.
  • A Burger King tegnapi záróértékéig csúszott vissza, noha a vártnál erősebb eredményeket tett közzé gyorsjelentésében. Az Alibaba viszont kikecmergett a kezdeti mínuszokból, és 2,1 százalékkal erősödik.
  • A nyersanyagpiacon folytatódik az olajár zuhanása. A WTI típusú olaj ára 76,5 dollár környékén, míg a Brent 82,4 dollár körül mozog, előbbi hároméves, míg utóbbi közel négy éves mélypontot jelent. Azok után kezdett nagyobb lejtmenetbe az olaj, hogy a szaúdiak csökkentették az USA-nak eladott kőolajra vonatkozó árat. Az olajár esése rányomja a bélyegét az olajcégek részvényeinek teljesítményére is, az Exxon Mobil 1,2, a ConocoPhillips 2,5, míg a Chevron 1,1 százalékkal esik.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu