Kicsattanó erőben a Volkswagen

Vágólapra másolva!
Megállíthatatlan 2015-ben Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen. A részvény árfolyama idén már 20 százalék fölötti pluszban van, és jelenleg is történelmi csúcson áll. Ugyan a jelentős emelkedés hatására már némileg túlvetté vált, igen erősnek tűnik a papír, és bőven lehet még benne potenciál.
Vágólapra másolva!

2009 óta tart az emelkedő trend a Volkswagen árfolyamában. 2014-ben igen ijesztő volt a trendvonal letörése, a 200 hetes mozgóátlagról elrugaszkodva azonban ismét erősödésbe kezdett, és kisebb megakadás után visszajutott a trendvonal fölé.

Ráadásul a 204 eurós ellenállás áttörése után új történelmi csúcsra futott. Ez természetesen igen nagy erőre utal, ami alapján folytatódhat az emelkedő trend, ám igazán érdekes képet a napi grafikon fest.

A Volkswagen heti grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu

Legutóbb november 26-i vonalzónkban hívtuk fel a figyelmet a Volkswagen részvényére, azóta 183 euróról 212 euróig emelkedett a részvény. Habár 205 eurónál némileg megtorpant az emelkedés, ez sem volt képes sokáig az útjában állni. A legpozitívabb jelzésnek azonban talán a 187 eurós ellenállás megtörése tekinthető, hiszen ez a 2014 közepe óta formálódó fordított fej-váll alakzat nyakvonalának tekinthető.

Elsőként a fordított fej-váll alakzatból számítható 227 eurós szintet érheti az árfolyam, amennyiben kitart a lendület. Nemrég azonban a mozgóátlagok aranykereszt jelzést adtak, amely további erősödésre sarkallhatja a részvényt.

Az RSI indikátor azonban már enyhe túlvettséget mutat, így erre mindenképpen érdemes figyelmet fordítani, hiszen a hasonló jelzéseket az elmúlt években kisebb korrekció követte. Visszaesés esetén a 205 eurós szint visszatesztelése ismét erősödésbe, de amennyiben ez nem bizonyulna elég markáns támasznak, úgy egyelőre igencsak elromlana a technikai kép.

A Volkswagen heti grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu



A Volkswagen nem csak részvényekkel, hanem frankfurti certifikátok segítségével is kereskedhető.