Az egészségügyben erősít a tőkealap

Vágólapra másolva!
Újabb két befektetése révén az SZTA cégportfóliójának már ötöde az egészségügy területén tevékenykedik - áll a cég közleményében.
Vágólapra másolva!

Az SZTA összesen 270 millió forinttal emeli két vállalkozás tőkéjét, amely mellé további 45 millió forint privát befektetés is társul. A DAY MED és a Healthcare Solutions felkészült, tapasztalt menedzsmenttel és kedvező piaci feltételekkel rendelkezik ahhoz, hogy teljesítse üzleti tervét.

Ezzel az alap 13-ra növelte azon befektetéseinek számát, amelyek az egészségügyi szektorban tevékenykednek.

Ígéretes terület

"Hazánkban is számos ígéretes kis- és középvállalat működik a bio- és a kórháztechnológia, illetve az egészségügyi szolgáltatások területén. Azon túl pedig, hogy az SZTA a jövedelmező befektetési lehetőségeket keresi, szívesen száll be az ország gazdasági és társadalmi fejlődését kiemelkedően elősegítő iparágakba is” – emelte ki Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkebefektetési Alap elnök-vezérigazgatója.

Betegedukáció és -ellátás

A két cég közül a DAY MED Kft. Magyarországon az elsők között indított komplex terápiatámogató és betegedukációs programokat a társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezett gyógyszercégek partnereként. A győri Healthcare Solutions korszerű megoldásaival a kórházak és egyéb egészségügyi intézmények betegellátáshoz szükséges eszközigényét kívánja lefedni.

Az SZTA-tól az előbbi vállalkozás 70 millió forintos, míg az utóbbi 200 millió forintos tőkebefektetéshez jutott.