Lelkes, pontos, elhivatott: így dolgozik egy megváltozott munkaképességű

Grundfos CSR 2015 közönségdíj
Az elhivatottság meghozza az eredményt
Vágólapra másolva!
A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. kapta a közönségdíjat az idei CSR Piacon. A cég az alapítás óta alkalmaz megváltozott munkaképességűeket. Úgy látják, hogy ők sokszor lelkesebben végzik a munkájukat, mint egészséges társaik. 
Vágólapra másolva!

A CSR Piac szakmai konferencia és kiállítás témája idén a felelős foglalkoztatás volt. Kkv-k, nagyvállalatok és társadalmi vállalkozások mutatták be a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos legjobb gyakorlataikat. A közönségdíjat a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. projektje kapta.

Az elhivatottság meghozza az eredményt Forrás: Grundfos

Így élhetnek teljes életet

A Grundfos alapító okiratában is szerepel az előírás, hogy a teljes munkavállalói létszám 3 százalékát megváltozott munkaképességű kollégák tegyék ki. Több mint 2200 munkavállalójuk van Magyarországon, közülük most 115 megváltozott munkaképességű. Sokan azt gondolják, hogy megváltozott munkaképességűek alatt csak a mozgássérülteket értjük, de más sérülések és betegségek is akadályozhatják az embert a munkavégzésben. A Grundfos dolgozóinak többsége mozgásszervi, szív- és érrendszeri, illetve idegrendszeri problémákkal küzd. Ők operátorként, recepciósként, adminisztrátorként, illetve munkaruha-ügyintézőként dolgoznak.

Figyelmesebbek, gondosabbak, pontosabbak

A Grundfos szerint a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása kkv-knál és nagyvállalatoknál is előnyökkel jár. „Számos kutatás és saját tapasztalataink is azt bizonyítják, hogy a megváltozott munkaképességű kollégák sokszor lelkesebben és elhivatottabban állnak a napi munkához, mint egészséges társaik. Figyelmesebben, gondosabban és pontosabban végzik munkájukat, és kevesebbszer váltanak munkahelyet, ha tudásuknak megfelelő feladatokat bízunk rájuk” – mondta a cég képviseletében Kappel Katalin szociális munkás az Üzletrésznek.