Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ennyit költenek a szülők a gyerekek táboroztatására

Nyári táborok
Hatvan, 2013. július 16. Egy önkéntes tanít egy kisfiút íjjal és nyíllal lőni egy íjászat-foglalkozáson a krónikus beteg gyermekek ingyenes élményterápiás táboroztatásával foglalkozó hatvani Bátor Táborban 2013. június 16-án. Az ötezredik táborozóját fogadta a Bátor Tábor Alapítvány legutóbbi turnusában. A daganatos, haemophiliás és krónikus ízületi gyulladással (JIA) kezelt gyermekek a táborban olyan tevékenységeket próbálhatnak ki, amelyekre betegségük miatt máshol nincs lehetőségük. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
A családok bő harmada nem küldi nyári táborba a gyereket, több mint fele pedig 20 ezer forint alatt költ táboroztatásra. A gyerekek negyede egyáltalán nem tanul a nyári szünetben, felük heti 1-2 órát. A szülők közt népszerűek a régi fejlesztő játékok, például a Gazdálkodj okosan.
Vágólapra másolva!

A családok több mint fele 20 ezer forint alatt költ nyári táborozásra, 37,1 százalékuk viszont nem választ nyári tábort gyermekének, derül ki a Formatex játékforgalmazó több mint 1000 fő bevonásával végzett kutatásából. A válaszadók közel 20 százaléka 20 és 30 ezer forint között költött nyári táborra, 11 százalék pedig 30-40 ezer forint között, és

tíz százalék alatt van az olyan családok aránya, ahol gyerekenként 50 ezer forintnál drágább tábort választanak.

Sport, tánc vagy kaland

A szülők 14,5 százaléka iskolai napközis táborban gondoskodik az elhelyezésről, 34,5 százalék sport-, tánc- vagy kalandtábort választ, 17,7 százalék pedig alkotó, kézműves, kreatív vagy színjátszó tevékenységekkel foglalkozó táborban fejleszti gyermekét, közel 8 százalék pedig nyelvi táborban.

Szavazzon!

Ön mennyit költ gyermeke táboroztatására?

A gyerekek negyede nem tanul

A válaszadók 24 százaléka szerint a gyerekük a nyári szünetben nem foglalkozik tanulással, mintegy 47 százalékuk azt válaszolta, hogy hetente egy-két órát tanul, 17,4 százalékuk pedig hetente 3-5 órát.

Legtöbbjük, közel 40 százalék kötelező olvasmányokat olvas,

de majdnem ugyanennyien vannak, akik készségfejlesztő játékok segítségével tanulnak, egy nyolcaduk nyelveket gyakorol, 13,6 százalék pedig azt tanulja, amiből gyengén állt az iskolában.

Népszerűek a sport-, a kaland- és a tánctáborok Forrás: MTI/Kallos Bea

Van élet a Scrabble-ön túl

Valószínű, hogy a gyerekek körében nem túl népszerű a nyári tanulás, de kifejezetten pozitív az, véli a közlemény, hogy egyre többen - a megkérdezettek közel 40 százaléka - fedezik fel a játékokon keresztüli fejlesztést.

Népszerűbbek az örökzöld fejlesztő játékok, amiket a szülők gyerekkorukból ismernek, mint a Scrabble és a Gazdálkodj okosan!,

de fontosnak tartjuk azt, hogy az újabb, korszerűbb fejlesztő játékokra is felhívjuk a figyelmet, és szakértő segítsen a megfelelő, a gyermek igényei és tudásszintje szerint személyre szabott játék kiválasztásában" – mondta el Borhi János, a Formatex ügyvezetője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről