Áder János üzleti lehetőségekről beszélt

Áder János előadása az MKIK klímaváltozásról rendezett konferenciáján
Áder János
Vágólapra másolva!
A klímavédelemben üzleti lehetőségek is vannak, ezek kihasználása bővíti a vállalkozások piacait - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök kedden, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának a klímaváltozás gazdaságra gyakorolt hatásairól rendezett konferenciáján Budapesten.
Vágólapra másolva!

Áder János szerint a magyar gazdaság példája is mutatja, hogy lehet gazdasági növekedést elérni az energiafelhasználás csökkentésével, az üvegházhatás mérséklésével.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a kamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete felmérésére hivatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy a klímaváltozás a gazdaságban ágazati átalakulásokat eredményez, lesznek megszűnő, illetve fejlődő új üzletágak.

Áder János Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A konferencián Áder János emlékeztetett arra, hogy Magyarország elsők között csatlakozott Al Gore volt amerikai alelnök klímavédelmi kezdeményezéséhez, amelynek célja 1 milliárd elektronikus aláírás gyűjtése, ezzel a decemberi párizsi klímacsúcs szereplőit ambiciózusabb megállapodásra szeretnék ösztönözni. A köztársasági elnök előadásában kitért arra, hogy az özönvízszerű esőzés és a hőségriadók tekintetében az idei esztendő a legek éve. Egyebek között példaként említette, hogy az aszály a kukoricatermést is kedvezőtlenül érintette. A környezettudatosság megmutatkozik a piacok átrendeződésében is, a fosszilis energia beruházások száma kisebb, mint a megújulóké, a megújuló energiában érintett cégek piaci értéke pedig növekszik - hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök.