Habonyékért módosul az oszlopreklámozás?, felfüggesztett pályázatok, öt éve nem volt ilyen drága a kötelező

Vágólapra másolva!
Reggeli lapszemlénk.
Vágólapra másolva!

Három éve tilos nem politikai célú hirdetést ragasztani villanyoszlopra, ami különösen az Esma Zrt. bevételeit érintette hátrányosan, írja a Napi: míg 2009-ben 1 milliárd hasznot, 2013-ban 200 milliós vereséget könyvelhetett el a vállalat. Az Esma még a ’90-es években szerzett kizárólagos bérleti jogot a villanyoszlopokon elhelyezett hirdetésekre, ám a 2012-ben kiüresedett státusz iránt most élénken érdeklődik egy kör, amely mögött a piaci szereplők Habony Árpádot és Garancsi Istvánt sejtik.

A Portfolio úgy értesült, se nem technikai hiba, se nem rendszerszintű probléma az oka annak, hogy az Európai Bizottság a minap felfüggesztette a GINOP három fejlesztési irányában a kifizetéseket. Valójában az a gond, hogy túl gyakran találtak konkrét cégekre kiírt pályázatokat az elmúlt másfél évben, emellett súlyos túlköltéseket is találtak. Több esetben 100 százalékos pénzügyi korrekciót írtak elő.

Úgy felszöktek az árak a kötelező- és felelősségbiztosítási piacon, mint utoljára 2010-ben, tájékoztat a Világgazdaság. A Netrisk index szerint az első negyedév utolsó hetében a 27 ezer forintot is meghaladta az átlagdíj, igaz, ez mostanra mintegy 25 ezerre mérséklődött.