Matolcsy elégedett a kormány új megoldásaival

gazdasági bizottság
Budapest, 2014. december 9. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén 2014. december 9-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Magyarország 2010-2014 között az Európai Unió legsikeresebb gazdasági és pénzügyi konszolidációját és stabilizációját hajtotta végre, és egyben növekedési fordulatot valósított meg, mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.
Vágólapra másolva!

Ebben nem kis szerepet játszott az, hogy Magyarország, a magyar kormány új megoldásokat keresett, és elsősorban strukturális reformokkal egy tehermegosztásra épülő, sikeres adóreformmal kísért gazdaságpolitikát vitt véghez, mondta a jegybank elnöke a Budapesti Gazdasági Főiskolán tartott előadásában.

Magyarország növekedési fordulatot valósított meg Forrás: MTI/Soós Lajos

Ennek része volt, hogy a GDP-hez mért államháztartási hiány 3 százalék alá csökkent, az államadósság GDP-hez viszonyított szintje mérséklődött, a folyó fizetési mérlegben tartós többlet alakult ki, a foglalkoztatás jelentősen bővült 2010-hez képest, a gazdasági növekedést tekintve pedig tavaly – az írek mögött – az EU második legnagyobb növekedést érte el az ország, sorolta az eredményeket Matolcsy György.