Megint karcsúsít a Tesco

tesco budaörs budaörs Utolsó vasárnapi nyitvatartás
Utolsó vasárnapi nyitvatartás
Vágólapra másolva!
Újabb létszámleépítés indult a Tescónál. Az Origo úgy tudja, hogy a budaörsi központban 46 alkalmazottnak kevesebb pénzért, más területen kínálnak állást.
Vágólapra másolva!

A Tesco az anyavállalatánál kialakult nehéz gazdasági helyzet miatt feladat- és munkakörök összevonására kényszerült. A Tesco új üzleti egységet hozott létre Tesco Európa néven, ami a jövőben Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország működését fogja össze – közölte a cég.

A szakszervezet a létszámleépítésről tárgyalt a Tescóval, mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Nem csökkent a Tesco forgalma a vasárnapi boltzár bevezetése óta Fotó: Bielik István - Origo

A Tesco szerint a változás célja az, hogy hatékonyabbá és egyszerűbbé tegyék a közép-európai, így a magyarországi működést is, és erőforrásokat szabadítson fel arra, hogy ismét a helyi vásárlókra tudjon fókuszálni.

Kevesebb bérért más pozíció

Az átalakítás során a budaörsi központi irodában kevesebb mint 50 pozíció szűnik meg, ugyanakkor a vállalat arra törekszik, hogy más munkakörben a lehető legtöbb munkatársat tovább foglalkoztassa – írta az Origónak küldött válaszlevelében az áruházlánc.

A leépítés nem az áruházi dolgozókat érinti. Úgy tudjuk, hogy egy vezetőnek mondtak fel, további 46 alkalmazottnak pedig választania kell, hogy elfogadja-e az új munkakört, kevesebb bérért.

Az átszervezés nem érinti az áruházi dolgozókat Fotó: Bielik István - Origo

A Tesco forgalma a vasárnapi boltzár után nem csökkent – mondta Bubenkó Csaba. A szakszervezeti vezető azt mondta: a Tescóval folytatott tárgyalások után meg tudja erősíteni, hogy a dolgozók 4,5 százalékos béremelést kapnak. Átalakítják a Tesco-dolgozók cafeteriakeretét is.

Egyenlő munkáért egyenlő bért

Bubenkó Csaba szerint a vidéki Tescókban dolgozók bére 10-15 százalékkal alacsonyabb, mint egy fővárosi Tesco-alkalmazotté. A Tesco szerint a szakszervezet béremelési javaslata összhangban áll a vállalat szándékaival. A Tesco a bérdifferenciák megszüntetésére törekszik – közölték az Origóval.