Háromszáz státuszt szüntet meg az állami bank

2015.04.10. 06:06

Az MKB Bank úgynevezett reorganizációs programot hajt végre, ennek részeként az év során közel 300 státuszt szüntet meg

A bank vezetése már tájékoztatta a csoportos létszámcsökkentésről az illetékes munkaügyi központot, a lebonyolításról, feltételekről pedig konzultációt folytat az üzemi tanáccsal. 

Az MKB az év eleje óta már több mint 30 százalékkal csökkentették a vezetői pozíciók számát. A jelenlegi dolgozói létszámmal azonban nem növelhető a bank működésének hatékonysága. Ezért – az összes szóba jöhető lehetőség mérlegelését követően – csoportos létszámcsökkentés kezdeményezéséről született döntés. Így összességében mintegy 300 státusz szűnik meg a bankban az év egészében – írja közleményében a hitelintézet.

Szanálási biztosok

Az MKB 99,99 százalékos tulajdonosa a magyar állam, amely 55 millió euróért vásárolta meg a pakettet a Bayerische Landesbanktól. Az eladó vállalta, hogy az átadás előtt 270 millió eurós tőkerendezést hajt végre a bankban. A tranzakció 2014. szeptember 29-én zárult. 

148 milliárdos veszteség 

Az MKB Bank a múlt évet 148 milliárd forintos veszteséggel zárta, amit hibás döntésekkel indokoltak. A bank az óriási veszteség ellenére is optimista, mint írják, erőteljes idei szerkezetátalakítás révén megtisztulnak a múltban felépített rossz portfólióelemektől, ez után idén már nullaközeli eredménnyel, 2016-tól pedig nyereséges, számottevő növekedési potenciállal, minőségi eszközökkel és hitelállománnyal rendelkező hitelintézetként kívánnak működni.

MKB reklám a Nyugati térenForrás: MTI/Jászai Csaba

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK