Egyre többen keresnek állást

álláskeresés
HAYWARD, CA - APRIL 24: A job seeker (R) shakes hands with a recruiter for the Fremont Unified School District during a job fair at the Alameda County Office of Education on April 24, 2013 in Hayward, California. Over 100 job seekers attended the annual education job fair hosted by the Alameda County Office of Education where 200 jobs were available ranging from teachers to IT professionals. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Idén az első negyedévben 45 százalékkal több önéletrajzot töltöttek fel a Profession.hu adatbázisba, mint tavaly, és 20 százalékkal emelkedett a havi látogatók száma. Ezzel párhuzamosan a nyitott pozíciók száma is 9 százalékkal emelkedett és 31 százalékkal több cég adott fel hirdetést, derül ki az állásportál jelentéséből.
Vágólapra másolva!

A cég közleménye szerint a legtöbb munkavállalót értékesítési, kereskedelmi pozíciókban keresnek. A meghirdetett állások száma alapján tavalyhoz képest a szakmunka kategória felzárkózott a második helyre. Képzettség tekintetében a leggyakoribb elvárás az 1-3 év közötti szakmai tapasztalat, illetve a főiskolai végzettség.

Jelentősen emelkedett a cégek részéről érkező keresések száma, az adminisztratív munkák a legkeresettebbek.

Nagyobb az érdeklődés

A tavalyi első negyedév adataival összehasonlítva a cégek 56 százalékkal többet kerestek az állásportálra feltöltött önéletrajzok között. Míg a legtöbb pozícióba fejlesztőket, könyvelőket, illetve IT munkatársakat keresnek a cégek, a legtöbb jelentkezés továbbra is adminisztrációs, irodai munkákra érkezik, ezt követik az értékesítés, valamint a gyártás és szállítás kategóriák.

Több önéletrajzot töltöttek fel, mint egy éve Forrás: AFP/Justin Sullivan

Nyelvtudást tekintetve a kereső-kifejezések között az angolt szorosan követi a francia (14 százalék), illetve az olasz (13 százalék) nyelv. A legtöbb hirdetést országos szinten a tanácsadó cégek adták fel, a legnagyobb 10 hirdető között mellettük a Bosch csoport és a Vodafone szerepel, közölte a Profession.hu.