Benyújtotta lemondását az MVM elnök-vezérigazgatója

Paks atomerőmű
Baji Csaba, Paksi atomerőmű
Vágólapra másolva!
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója, Baji Csaba csütörtökön kezdeményezte munkaviszonyának 2015. június 29-i hatállyal, közös megegyezéssel történő megszüntetését, és egyben lemond minden MVM Csoportban betöltött tisztségéről - közölte az MVM csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Öt évig igazgatta a céget

Baji Csabát, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatóját 2010. július 31-én nevezték ki az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatójának. Csaknem öt évet töltött ebben a pozícióban, ezzel az MVM Csoport eddigi legtovább hivatalban lévő első számú vezetője - derül ki a cég közleményéből.

Baji Csaba Forrás: Bielik István

Ő lehet az utódja

A HVG szerdán azt írta, hogy értesülésük szerint Baji Csabát a vezetői poszton Csiba Péter váltja, aki korábban a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. általános vezérigazgatója volt. Az MVM aznap az MTI megkeresésére annyit közölt, vezető tisztségviselőkről minden esetben kizárólag az MVM Zrt. közgyűlése dönt, amelyet június 29-re hívták össze.

Baji Csaba egyike az Orbán Viktorral háborúban álló Simicska Lajos üzletemberhez közel állóként elkönyvelt állami cégvezetőknek.