Eladó egy Magyarország Ausztráliában

kenguru erszényes kicsinyét védte
Kicsinyét védte, kiütötte a drónt
Vágólapra másolva!
Eladják Ausztrália legnagyobb földterülettel rendelkező magáncégét. A vállalatnak 101 ezer négyzetkilométer földje van, ez több, mint Magyarország területe. A cég tulajdonában van 185 ezer szarvasmarha is. Ajánlatot október 27-ig lehet tenni, értesülések szerint legalább három kínai cég érdeklődik.
Vágólapra másolva!

Eladásra bocsátják Ausztrália legjelentősebb, Magyarország területénél is nagyobb földtulajdonnal bíró magánvállalatát. Az üzletet bonyolító Ernst and Young vállalat vezetője, Don Manifold szerint az október 27-ei, keddi határidőig hat és tizenkettő közötti ajánlattevőre számítanak.

Több, mint Magyarország területe

Az S. Kidman & Co. Ltd. nevet viselő, 1899-ben alapított magánvállalat tulajdonába tíz szarvasmarhafarm, egy tenyészbikaménes és egy hizlalótelep tartozik, amelyek együttesen több mint 101 ezer négyzetkilométeren terülnek el Ausztrália négy különböző államában. A Japánba, az Egyesült Államokba és Délkelet-Ázsiába marhahúst exportáló cég így több földdel bír, mint amennyi Dél-Korea vagy Magyarország területe (Magyarország területe 93 ezer négyzetkilométer).

Magyarországnyi földterület kerül kalapács alá Ausztráliában Thinkstock

185 ezer marha jár hozzá

A médiában megjelent találgatások szerint a mintegy 185 ezer szarvasmarha felett rendelkező vállalatért - amelynek birtokában van a világ legnagyobb szarvasmarhatelepe, a kontinens középső részén fekvő, 24 ezer négyzetkilométeres Anna Creek Station is - 300 és 650 millió ausztrál dollár (61-133 milliárd forint) közötti összeget fizethetnek, az érdeklődők között sajtóértesülések szerint legalább három kínai cég is található.