Tisztázták, a hungáriásokra is vonatkozik a Quaestor-törvény

hungária értékpapír brókerház sikkasztás biztonság trade cegléd hungária értékpapír brókerház sikkasztás biztonság trade cegléd
hungária értékpapír
Vágólapra másolva!
Nemcsak a Quaestornál történt, hanem a hasonló típusú visszaélésekre, vagyis más cégek károsultjaira is kiterjed az új szabályozás - emelte ki az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1-en.
Vágólapra másolva!

Völner Pál elmondta: a törvény január elsején lép hatályba. Emlékeztetett: az Alkotmánybíróság egy úgynevezett "homogén károsulti csoport" megfogalmazására kötelezte a parlamentet. Ennek nyomán az újonnan alkotott szabályozás nemcsak a Quaestorra, hanem az olyan visszaélésekre vonatkozik, amelyek a Quaestor-csoportnál történtek.

- közölte az államtitkár, hozzátéve: ezen az alapon a Hungária károsultjaira is vonatkozik majd kártalanítás.

Az államtitkár hozzátette: a jelenlegi számítások szerint mintegy 32 ezren jogosultak kártérítésre, közülük nagyjából 17 ezren - három millió forint alatti befektetők - önrész nélkül is megkaphatják pénzüket.

Nem csak a Quaestor ügyfeleinek jár kártalanítás Fotó: Bielik István - Origo

A kárrendezési összeg maximumát - amelyet korábban a Quaestor-törvényben 30 millió forintban állapítottak meg - az Ab nem kifogásolta, így azon nem változtattak - mondta az államtitkár.

Az Országgyűlés kedden új törvényt fogadott el a Quaestor-károsultak helyzetének rendezésére, amely az Ab korábbi észrevételei alapján az érintettek körének meghatározása mellett a kártalanítás mértékén is változtat.