Jön az azonnali banki utalás

használt autós cikk
Budapest, 2009. szeptember 24. Az OTP Bank a MasterCarddal együttműködésben elsőként alkalmazza Magyarországon a PayPass érintésnélküli bankkártyás rendszert, melyet egy budapesti vendéglátó egységben sajtótájékoztatón mutattak be. Az innovatív kártyatechnológiát a MasterCard 2002-ben vezette be, amely gyors és biztonságos alternatívát nyújt a kisösszegű készpénzes vásárlások helyettesítésére. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
Egy saját állami kártyaelfogadó rendszer lehetőségét vizsgálják a Girónál – erősítette meg Bartha Lajos, az MNB pénzügyi infrastruktúrák igazgatója. Emellett akár éveken belül jöhet az azonnali utalás is.
Vágólapra másolva!

Az MNB és a Giro Zrt. már egy ideje dolgozik az azonnali fizetési rendszer bevezetésének előkészítésén – mondta Bartha Lajos a Portfoliónak. A tervek szerint rövidesen bemutatják a megvalósítási lehetőségeket is.

A Portfoliónak azt is megerősítette a jegybank igazgatója, hogy a Giróval együtt dolgoznak egy magyar kártyaelszámolási rendszeren. Bartha szerint fel kell tenni a kérdést, hogy miért Belgiumban és az Egyesült Királyságban kell elszámolni a hazai vásárlásokat. Szerinte a hazai rendszer akár olcsóbb lehet, és a kereskedők is hamarabb, akár egy-két órán belül megkaphatják a pénzüket.

A teljes interjút a Portfolión nézheti meg.