Ez a busz nem jött be a Tescónak

vasárnapi zárvatartás
Budapest, 2015. március 22. Információs tábla a vasárnap zárva tartó bécsi úti Tesco áruháznál Budapesten 2015. március 22-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Óbudán már nem jár különbusz a Bécsi úti Tescóhoz, csak tömegközlekedéssel vagy saját autóval lehet megközelíteni.
Vágólapra másolva!

A Ventona Trans Kft. által üzemeltetett vásárlói buszjáratot megszüntették. A Tesco-GLOBAL Áruházak Zrt. azt írta, folyamatosan vizsgálják az ingyenes vásárlói buszjáratokat, így a 2008 óta üzemeltetett Tesco Óbuda – Szentlélek tér, és 2012 óta üzemeltetett Tesco Óbuda – Flórián tér – Vihar utca járatokat is áttekintették.

Egy reprezentatív felmérés alapján döntöttek a III. kerületi Tesco-busz megszüntetéséről.

A változás azt jelenti, hogy a III. kerületben élők áprilistól már nem tudják a Tesco ingyenes vásárlói buszt használni, és csak egyéni utazással tudják a Tesco Bécsi úti áruházát megközelíteni.
Az áruház továbbra is elérhető a BKK 160-as; 260-as; 206A; 118-as és 218-as buszjárataival – közölte a Tesco.

A Bécsi úti Tescóhoz már nem jár az ingyenes busz Forrás: MTI/Mohai Balázs

A vásárlók viszont nem örülnek a Tesco-busz megszüntetésének. Az 3.kerület.ittlakunk.hu egy nem reprezentatív szavazáson azt kérdezte a III. kerületben élőktől, hogy hiányzik-e nekik a Tesco-busz.

A válaszadók többsége, több mint 80 százaléka azt mondta, ezzel a busszal járt a Tescóba, és nagyon hiányzik neki. A szavazók 5 százalékának nem hiányzik a megszüntetett járat. 12 százalék pedig nem járt a Tescóba vásárolni.