Hatalmas túljelentkezés a nyelvi képzésre

innováció
Debrecen, 2014. november 10. Google Glass a Pannon Szoftver Kft. debreceni telephelyén 2014. november 11-én. Az IT-vállalkozás a Google okosszemüvegére optimalizált logisztikai és kereskedelmi alkalmazásokat fejleszt. A cég elsősorban olyan termékkód-azonosításra használható fejlesztéseken dolgozik, amelyek jól illeszkednek az online vásárlási szokásokhoz, valamint a gyorsabbá teszik a logisztikai folyamatokat, és idővel kiválthatják a klasszikus vonalkód olvasó rendszereket. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Elindult a kkv-ügyvezetők képzése, az érdeklődés kiemelkedő: a meghirdetett 10 ezer helyre több mint 12 ezren jelentkeztek – mondta Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

A túljelentkezés miatt sokan várólistára kerültek, kortól függetlenül bárki beiratkozhatott, akinek van valamilyen szakképzettsége – mondta Odrobina László.

Az ingyenes képzés lényege, hogy

a jelentkezők a meglévő szakmai ismereteiket nyelvi és vállalkozásvezetési ismeretekkel egészítsék ki.

Számos külföldi cég működik Magyarországon, a munkavállaláshoz vagy akár a beszállítóvá váláshoz nélkülözhetetlen a nyelvismeret vagy az informatikai készség.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Szólt arról is, hogy a tavaly szeptemberben,

felnőtteknek meghirdetett második szakma ingyenes megszerzésére 15 ezren jelentkeztek,

idén szeptembertől több mint 40 ezren. Igény van ezekre a képzésekre, a legnagyobb érdeklődés a kkv-ügyvezetői képzés iránt van, sokan jelentkeztek egészségügyi, ápolói és pénzügyi-informatikai képzésekre is – ismertette.

A képzések esti tagozaton zajlanak, munka mellett végezhetőek. A tanév szeptembertől májusig tart, a képzések többsége kétéves.