Gázra lép Magyarországon az Audi

2016.01.04. 07:15

Összességében visszafoghatja beruházásait az Audi, ám az Audi Hungariánál a győri gyárban mégis minden idők legjobb évére számítanak; további fejlesztéseket hajtanak végre, a létszámot nem csökkentik.

A Volkswagen-csoport dízelautóit érintő szoftverbotrány ellenére az Audinál - melynek motorjai Győrben készülnek ugyan, de a különböző típusokba már az adott márka gyáraiban szerelik be őket - az eladási statisztikák nem csökkentek - írja a Népszabadság.

A lapnak Peter Kössler, a győri kft. ügyvezető elnöke azt mondta: a dízelmotorok egyáltalán nem szorultak háttérbe, kizárólag a szokásos ingadozás tapasztalható a benzinnel és a dízellel hajtott autók között.

Készül a győri A3-asForrás: ©Stefan Warter/Audi AG/Stefan Warter

 A lap kitért arra is, hogy magyar szempontból különösen fontos, hogy a botránynak lesz-e olyan következménye, amely miatt Győrben létszámleépítésre kényszerülhet a konszern. Mint írták, most a győri gyár vezetésében határozottan kijelentették: dolgozóik száma egyáltalán nem csökken, sőt speciális tudással rendelkező szakembereket továbbra is keresnek. Jelenleg 11 500 munkatárs dolgozik közvetlenül náluk, de a beszállítókkal együtt legalább e létszám duplájának teremtenek megélhetést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK