Most pénzért ön is megtudhatja, hogyan gazdagodjon meg

Az 1980-as kötet 2050 dollárba kerül
Vágólapra másolva!
Egy harmincéves Berkshire Hathaway éves jelentés került fel az eBay-re. A füzet 2050 dollárt is érhet, vagyis akár 580 ezer forintot. Ráadásul nem az az egyetlen tőzsdepiaci kordokumentum, amit óriási összegekért vesztegetnek az interneten.
Vágólapra másolva!

A Berkshire Hathaway a híres pénzmogul, Warren Buffett befektetési cége. A cég kezelésében jelenleg 312 milliárd dollárt van. A befektetők bizalma nem véletlen, az alapokban elhelyezett részvények értéke 1980 óta 70 000 százalékkal növekedtek.

Tudást sejtenek a jelentésekben

Ezért gondolhatják úgy a befektető padawanok, hogy a Berkshire Hathaway jelentései valójában a tudás felbecsülhetetlen tárházai. Ezért a 30 éves jelentésért, amit akkor a befektetőknek osztottak szét, ma több ezer dollárt is hajlandóak kifizetni:

Az 1980-as kötet 2050 dollárba kerül Forrás: Origo

A legdrágább ilyen dokumentum jelenleg 2050 dolláron áll az eBay-en. De van egy ritkább 1986-os jelentés is, amit akár 325 dollárért is meg lehet kapni. Azt írják, hogy ebben a Buffet részletesen leírja, hogy milyen módszerekkel értékelte a vállalatokat, amelyekbe befektetett.