Lebukott a nagykereskedés

hentes hús húsipar
Budapest, 2013. szeptember 30. Egy hentes húst szeletel egy Vörösvári úti húsüzletben Budapesten 2013. szeptember 30-án. Más üzletekben előfordulhat, hogy a tőkehús szeleteléséért, vagy darálásáért 50 forintot számolnak fel. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Hetente több kamionnyi csirke- és sertésszállítmány érkezett Lengyelországból annak a kft.-nek a nevére, amelyet a NAV pénzügyi nyomozóinak és adórevizorainak sikerült lebuktatniuk - olvasható a NAV honlapján.
Vágólapra másolva!

A cég az ekáerben rögzített valótlan bejelentésekkel a biztosítékfizetést is megpróbálta elkerülni.
A kft. nevére hetente több kamion hús érkezett Lengyelországból egy budapesti ipari raktár területére, amely több, húskereskedelemmel foglalkozó cég telephelyeként szolgál.

A gyanú szerint a kft. virtuálisan működött: nem voltak alkalmazottai,

a megrendelt áru közvetlenül a kft. vevőinek raktárába került. Innen szállították tovább áruházláncokhoz.

215 milliós áfacsalás

A cég 2015 második felében egyáltalán nem nyújtott be áfabevallást, és a belföldi értékesítései után fizetendő áfát sem fizette be. Így jutott jogosulatlanul árelőnyhöz a tisztességes kereskedőkkel szemben. Több mint 215 millió forint áfát csalt el. A NAV pénzügyi nyomozói az ügyben

több mint ötven helyszínen tartottak házkutatást, és bizonyítékokat foglaltak le.

Az adórevizorok több mint hárommillió forint adótartozást végrehajtás alá vontak. A pénzügyi nyomozók különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indítottak nyomozást.