A Klik elárulta, hogyan fizetik a számlákat

2016.02.22. 09:29

A Klik szerint pénzügyi lehetőségeikhez mérten fizetik és fizetni fogják a gáz- és villanyszámlákat. Az iskolafenntartó elismerte, hogy kikapcsolási moratóriumot kért több szolgáltatótól, a szolgáltatók akkor sem kapcsolják ki a gázt 2023 helyen és a villanyt 2701 helyen, ha csúszna a számlák fizetésével.

"A Klik pénzügyi lehetőségeihez mérten az összes fogyasztási hely tekintetében fizeti és fizetni fogja a szolgáltatás ellenértékét" – így reagált az iskolafenntartó az Origónak arra a hírre, hogy nyolc gáz- és hat áramszolgáltatót kért meg arra, hogy 2015. október 15. és 2016. április 15. között késedelmes fizetés esetén se szüneteltessék a szolgáltatást az iskolákban (vagyis kikapcsolási moratóriumot kért). 

Előbb-utóbb fizetni kell 

"A Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak összesen 2023 darab gáz- és 2701 darab villamos szolgáltatási fogyasztási helyre vonatkozóan van érvényes moratóriuma. A moratórium – a földgáz- és villamosenergia-törvény értelmében – kizárólag kikapcsolás alóli mentességet biztosít. A moratórium nem vonja maga után azt, hogy a szolgáltató nem követelhetné a Kliktől a szolgáltatás ellenértékét" – teszi hozzá a Klik. 

Ősszel kérték 

A Klik még 2015 őszén kért kikapcsolási moratóriumot a szolgáltatóktól, erről a szervezet a tankerületi igazgatókat novemberben értesítette.

Lázár 17 milliárdról beszélt

A múlt heti Kormányinfón Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a Kliknek 17 milliárd forintnyi kifizetetlen számlája van.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK