A Ford-vezér szerint kellenek az önjáró autók - interjú

Mark Fields, Ford CEO
Vágólapra másolva!
Javában zajlik Barcelonában a soros évi Mobil Világkongresszus (MWC). A Ford elnök-vezérigazgatója, Mark Fields az Origo tudósítójának kérdéseire válaszolt.
Vágólapra másolva!

A cégvezető arról beszélt, hogy az idén 113 éves vállalatnál hogyan tolódik el a hangsúly az autógyártásról a mobilitás felé, illetve mennyi lehetőséget látnak a technológia fejlődésében. Szót ejtett továbbá arról is, milyen sokrétűen könnyítheti meg az életünket a sofőr nélküli digitális autó.

Ki Mark Fields?

Mark Fields 2014. július 1. óta elnöke és vezérigazgatója a Fordnak, és ő is tagja a cég igazgatótanácsának. Fields 1961. január 24. született az Egyesült Államokban, Brooklynban. Román és orosz zsidó gyökerei vannak. New Jersey-ben nőtt fel, közgazdász diplomáját a Rutgers egyetemen, mesterdiplomáját a Harvardon szerezte. A Fordhoz 1989-ben csatlakozott, 36 éves koráig a Ford argentin kirendeltségét vezette.

1999 és 2002 között a Mazda vezére volt, abban az időszakban, amikor a Fordhoz tartozott a cég. A Ford egyik luxus részlegét vezette, többek között a Lincoln, Aston Martin, Jaguar, Land Rover és a Volvo tartozott ide. Házas, két gyermeke van.

A MWC mobilexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!