250 millióból épül stadion Egerben

2016.03.18. 10:23

Új műfüves focipálya, uszoda és atlétikai pálya építéséről állapodott meg a kormány és az egri önkormányzat.

Az egri polgármesteri hivatal pénteki közleménye szerint a városvezető tájékoztatta az államtitkárt a városban eddig megvalósított sportfejlesztésekről, így szó esett például a Felsővárosi Sporttelepen elvégzett műfüves pályaépítéséről, melyet a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közös konstrukcióban valósított meg Eger önkormányzata

Habis László bemutatta a Kemény Ferenc Sportcsarnok felújításának első, a Magyar Kézilabda Szövetség közreműködésével megvalósított fejlesztését is, melyet a látvány-csapatsportágakhoz kötődő TAO-forrásból és önerőből finanszírozott az önkormányzat.

Focipálya és uszoda

Habis László a következő időszak beruházásait részletezve kiemelte, az önkormányzat előkészíti a Szentmarjay Tibor Városi Stadion tervezett megújítását, melynek keretében nettó 250 millió forintból megépül egy korszerű rekortán atlétikai pálya, illetve a stadionvilágítást is kiépítik.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a kormány Modern városok programjában szereplő egri Nemzeti Úszó- és Vízilabdaközpont építéséről kormánydöntés született, ehhez kapcsolódóan a 2016-os évre az önkormányzat annak érdekében kapott támogatást, hogy elkészüljön a komplexum megvalósíthatósági tanulmánya, illetve az ún. előzetes régészeti dokumentáció.

Eger azon dolgozik, hogy a Bárány Uszodában elkezdődött fejlesztés második és harmadik üteméhez a már megítélt kormánytámogatás mellé TAO-forrást is bevonjon, és a szükséges önerőt rendelkezésre tudja bocsátani - mondta a polgármester, aki mindehhez kérte a sportállamtitkárság szakmai segítségét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK