Moszkva meg akarja tartani a turisták pénzét

napozás, nő, tengerpart, fogyás
http://www.dreamstime.com/stock-images-suntan-woman-getting-bikini-sun-tan-beach-lying-down-relaxing-caribbean-summer-vacation-travel-destination-sexy-asian-image67161274
Vágólapra másolva!
Az orosz turisták 35 milliárd eurót költöttek el 2015-ben külföldön, ami 18 milliárd euróval kevesebb az egy évvel korábbi összegnél. Az orosz kulturális miniszter nem akarja, hogy az orosz turisták külföldi gazdaságokba ruházzák a pénzüket, minisztériuma a belföldi turizmus támogatására készül.
Vágólapra másolva!

Míg 2013-ban 29 millió orosz állampolgár töltötte el szabadságát belföldön, addig 2014-ben 40 millió ember, 2015-ben pedig már több mint 50 millió ember választott belföldi úti célt, mondta Vlagyimir Megyinszkij kulturális miniszter az orosz parlament felsőházában. A kormány arra számít, hogy 2016-ban folytatódik ez a tendencia, és tovább emelkedik a belföldi utazásokat választó turisták száma.

Kevesebb pénz ment külföldre

A külföldi utazások számának csökkenésével párhuzamosan jelentősen csökkent a külföldön elköltött pénzek mennyisége is. 2015-ben az orosz turisták 35 milliárd eurót, 2014-ben pedig még 53 milliárd eurót költöttek el külföldön.

Ez azt jelenti, hogy 2015-ben 18 milliárd euróval kevesebb összeget ruháztak be külföldi országok gazdaságába az orosz turisták - mondta a miniszter,

aki egyben jelezte, hogy tárcája javaslatot terjesztett a kormány elé a belföldi turizmus ösztönzésére célzott támogatások révén.

A belföldi turizmust támogatnák

A kulturális minisztérium

szubvenciókkal támogatná a fejlesztésre kiszemelt célpontokat, kedvezményes közlekedési lehetőségeket biztosítana,

valamint jutalékot fizetne az utazási irodáknak a holtszezonban befűzött minden egyes turista után.

Moszkva országon belül akarja tartani a turistákat, velük együtt a pénzüket Forrás: Dreamstime

A legtöbben Karéliába mennek

A 2016-os nyári főszezonra lefoglalt belföldi utak száma az eddigi adatok szerint 20 százalékkal emelkedett a 2015-öshöz képest. A legnagyobb mértékben a Karéliát, Kalinyingrádot, Kazanyt, Tulát vagy Velikij Novgorodot választók száma növekedett. Egyre többen veszik igénybe utazási irodák szolgáltatásait, és mostanra már negyedik belföldi turistautat irodák szervezték.