Pultokat szüntet meg a Tesco

Tesco
Vágólapra másolva!
A budaörsi Tesco-áruházban hétfőtől nem árulnak élő halat. A áruház egy táblán figyelmezteti a vásárlókat, hogy július 27-től az élőhal-árusítás megszűnik. A halpultokban dolgozók nem veszítik el állásukat.
Vágólapra másolva!

Az összes hallal nem számol le a Tesco, a fagyasztott és csomagolt halak továbbra is benne lesznek a kínálatban – írja a Mindenár.hu.

Tesco Forrás: 123rf.com

A Facebookon a tescósok zárt csoportjában azt írják, folyamatosan azt vizsgálják, hogy hogyan tökéletesíthetnék a működést, miként koncentrálhatnának jobban arra, ami fontos az áruházakban, és értéket teremt. Céljuk a kimagasló színvonalú kiszolgálás, de a pénzügyi célokat is teljesíteni szertnék.

A budaörsi Tescóban mától ne keresse az élő halakat Forrás: Facebook

"A friss hal a választék fontos részét képezi egyes vásárlóink számára, ugyanakkor néhány áruházban már nem olyan népszerű, mint egykoron, ezért úgy döntöttünk, hogy az érintett áruházakban bezárjuk a pultokat."

– írják.

Nagyon költséges

Az érintett halpultokban dolgozó munkatársaknak egy másik pozíciót ajánlanak fel a saját áruházukban.

A pultbezárások 2016. június 27-től lépnek életbe.

"Az áruházi működés egyik legköltségesebb eleme a halpultok üzemeltetése. Ha bezárjuk azokat a pultokat, amelyek kevésbé népszerűek a vásárlók körében, a felszabaduló pénzt visszaforgathatjuk az áruház más területeibe" – Írta a Tesco az Origo kérdésére.