Egy délután alatt elviszik a lakását

BKV buszai BKV-telephely buszgarázs FOTÓ FOTÓTÉMA garázs KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ madártávlat telephely városkép Budapest, 2012. április 9.
Autóbuszok állnak a Kelenföldi autóbuszgarázs (BKK Kelenföldi Forgalmi Szolgálat telephelye) udvarán, a főváros X
Budapest, 2012. április 9. Autóbuszok állnak a Kelenföldi autóbuszgarázs (BKK Kelenföldi Forgalmi Szolgálat telephelye) udvarán, a főváros XI. kerületében, a Hamzsabégi úton, háttérben: újbudai társas lakóépületek. MTI/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának és archívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A Kelenföldi pályaudvar környékén épülhet meg Budapest új egészségügyi komplexuma, közismertebb nevén az új szuperkórház. A terület már ma is a beruházók közkedvelt helyszíne.
Vágólapra másolva!

Az OTP Ingatlanpont elemzése szerint a fejlesztésnek köszönhetően meredeken emelkednek majd az ingatlanárak a környéken, ahol a legutóbbi nagy boom idején egy délután alatt keltek el a lakások.

Bár a kelenföldi szuperkórház pontos helyszíne még nem ismert, azt – a tervek szerint 8-10 hektáron elterülő, több mint ezerágyas kórház tekintélyes területigénye miatt – ki lehet következtetni. Az OTP Értéktérképe alapján a szóba jöhető helyszínek közelében már ma is 350 ezer és 400 ezer forint között mozog az átlagos négyzetméterár.

Kelenföldön épül az új szuperkórház Forrás: MTI/Jászai Csaba

Könnyen lehet, hogy

Kelenföld hamarosan felzárkózik a kerület drágább területei mellé.

Árnövekedésben már így is kiemelkedik Újbudából: míg a kerületben 2013 és 2016 között másfélszeresére nőttek a helyi négyzetméterárak, Kelenföldön az emelkedés a 60-70 százalékot is elérte.

Kelenföldön lesz a szuperkórház

A Kelenföldi pályaudvar közelében építi meg a dél-budai egészségügyi centrumot a kormány - jelentette be múlt héten Lázár János a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Lázár János elmondta, a tervek szerint ez egy több mint ezer ágyas új egészségügyi intézmény lesz, amelyet mindenképpen az M1/M7-es autópálya közelében lévő területen szeretnének megépíteni úgy, hogy a metró- és az autóbuszos csatlakozás is elérhető legyen. Jelezte, a beruházás tervezői munkájának előkészítésével a kormány Noll Tamás építészt bízta meg.

Egy délután alatt elkel a lakás

„Amennyiben a várható fejlesztések megvalósulnak, tovább élénkülhet mind a lakócélú, mind a befektetési célú ingatlankereslet. A tulajdonosok már előre beárazzák a javuló életminőséget és az infrastruktúrát, a szépülő környezetet. Ezért a pályaudvar környékén és a Kelenföldi lakótelepen a kerületi átlagot továbbra is meghaladó, két számjegyű áremelkedés várható" – prognosztizálja Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője.

Fejlesztés fejlesztés hátán Kelenföldön Forrás: BKK/Nyitrai David

A szakértő hozzátette: a zömében panelövezet bővítésére egyelőre nincs szándék, de ha a kerületi fejlesztési tervek megvalósulnak, a lakócélú ingatlanállomány nagyobb ütemű bővítése is reális cél lehet.

A keresletet jól jellemzi, hogy ezen a környéken akár egy délután alatt is el lehet adni a lakásokat. Vevők elmondásából derült ki, hogy a 4-es metró 2014-es átadása idején egy népszerűbb panellakáshoz egy időpontra olykor 6-7 jelölt is érkezett. Hamar akadt egy, aki letette a foglalót, míg a többiek mehettek tovább – egy hasonló ingatlanhoz.

Kelenföldi fejlesztések

A kormány a napokban többek közt a kiváló közlekedési viszonyokkal indokolta a Budai Egészségügyi Centrum helyszínéről való döntést.

A Kelenföldi pályaudvar környéke közel fekszik az autópályákhoz, metróhoz, és a villamost is oda vezetik.

Nem a szuperkórház lesz azonban az egyetlen fejlesztés a környéken. Kelenföldön mindennaposnak számítanak a nagyszabású felújítások: a Sasadi úti bevezető szakasz teljes közlekedési rekonstrukciója pár hónapja lezajlott, emellett készek a tervek egy helyi üzleti park és bevásárlóközpont építésére is.