A biztosítók is megérezték a fagyos januárt

Fagyos idő, jön a hideg
A person walks past icicles hanging from a rock near the southern German town of Kircheim on December 18, 2010 as cold conditions continue throughout the country. AFP PHOTO THOMAS KIENZLE
Vágólapra másolva!
A hónap első felében 20-30 százalékkal több kárbejelentést kaptak a társaságok, mint egy évvel korábban. Duplájára nőtt például a csőtörések száma a vízcsövek elfagyása miatt.
Vágólapra másolva!

A megszokottnál több, mintegy 900 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a K&H Biztosítóhoz az év eleje óta, 20 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt,

a kárérték elérte a 43 millió forintot.

A vízkárokra is kiterjesztett lakásbiztosítások a víz által okozott károk és a helyreállítási költségek mellett 50 ezer forintig az esetleg elfolyt víz értékét is megtérítik. Az eltört vízóra pótlásának a költségére azonban nem nyújtanak fedezetet – mondta Kaszab Attila a társaság vezérigazgató-helyettese.

Érzékenyen érintette a biztosítókat a fagyos január Forrás: AFP/Thomas Kienzle

Egy fagyás miatti vízcsőtörés jelentős kárt okozhat, a legtöbb esetben a vízcsőtörésekért és a vízóra-elfagyásokért a tulajdonosok a felelősek, nem a vízszolgáltató.

Az Union Biztosító is jelentős, 31 százalékos emelkedést tapasztalt a lakásbiztosítási károk területén 2016 hasonló időszakához képest. A csőtöréses károk száma mintegy kétszeresére nőtt ebben az időszakban.