Megvan az első szobafestő olimpikon

kiva, kisvállalati adó, Egy szobafestő-mázoló tanuló létrán állva festi a mennyezetet az Ybl Miklós Építőipari Szakképző Iskola tanműhelyében
Vágólapra másolva!
Világraszóló sikert ért el szakmájában néhány napja a 21 éves érdi Cseke Szabolcs festő a fiatal szakmunkások olimpiáján, azaz a WorldSkillsen Abu Dhabiban. Az érdi, 21 esztendős festő a szakmájában induló 23 ország fiatal versenyzői között a 4. helyet szerezte meg, 733 pontos összpontszámával pedig a 20 fős magyar csapat legjobbja lett.
Vágólapra másolva!

A 19 szakmában induló 20 fős magyar csapat végül egy bronzéremmel és kilenc kiválósági éremmel tért haza. Ezzel Magyarország az induló országok közül az összes érempont alapján a 22. helyen végzett. Az informatikai rendszerüzemeltető Varga Ákos szakmában bronzérmes lett, 720 pontot gyűjtött össze.

Versenyszámában átlag feletti teljesítményért kiválósági érmet kapott Szabolcs mellett a Sipos Kristóf és Takács Zoltán alkotta mechatronikai csapat, Bihary Gergely webfejlesztő, Zaja Dániel hegesztő, Liszi Roland bútorasztalos, Stadler Bence épületasztalos, Kovács Alexandra fodrász, Svajda Viktória pincér, Takács Dániel virágkötő.

Mester vagy tanuló Forrás: MTI/Bruzák Noémi

– mondta Cseke Szabolcs, akinek felkészülését a PPG Trilak Kft. támogatta. A versenyzők felkészülését a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara SkillsHungary Programja szervezte és támogatta, ehhez csatlakoztak a szponzorok és a felkészítők. A fiatal magyar festők a PPG Trilak támogatásával 2011 óta vehetnek részt a szakmák olimpiáján, de ilyen jó eredményt Szabolcs előtt még senki nem ért el ebben a kategóriában.

A festő-olimpikonoknak egy öt elemből álló feladatsort kellett időre végrehajtaniuk, amiben többek között tapétázás, színkeverés és dekorációs festés is szerepelt.

Jövőre Budapesten rendezik meg az EuroSkills versenyt, ahol az európai országok legjobb fiatal szakemberit várják hazánkba tudásuk összemérésére. A PPG Trilak erre az eseményre ösztöndíj programot indít.