Miamiban érdekes stratégiával szabadulnak meg a lakástól

Pózolás Disney-hősökkel, medence-szelfik Miamiból - Íme, a legtöbbet instagramolt szállodák
Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort, Honolulu
Vágólapra másolva!
Miamiban eladásra kínálnak egy lakást a pezsgő, éjszakai életéről híres város szívében. Ebben nincs is semmi meglepő, aki viszont meg szeretné vásárolni, annak szokatlan eszközzel kell fizetnie érte. A rendhagyó módszer, amennyiben beválik, rengeteg hasznot hozhat az eladónak, valamint egy új ingatlanértékesítési formát teremthet meg.
Vágólapra másolva!

A Redfin ingatlaniroda figyelt fel az interneten a meglepő hirdetésre. A Miamiban található lakásért nem szokványos pénzzel kell fizetni, hanem az elmúlt hónapokban egyre népszerűbbé váló kriptovalutával, név szerint a bitcoinnal.

Az ingatlanközvetítő szerint, ez a világon az első lakás, amiért cserébe az eladó nem hagyományos valutát kér, hanem kizárólag digitális pénzt fogad el.

illusztráció Forrás: waikikibeachcomberresort.com

A lakás ára 34 bitcoin, ami december végi árfolyamon dollárba átszámítva 476.985-nek felel meg. Ez az ár viszont akár órák leforgása alatt a többszörösére is duzzadhat, de rosszabb esetben holnapra a felét sem fogja érni.

Ezért is mondható igen meglepőnek a húzás, ami ha bejön rengeteg bevételt hozhat az eladónak, ha pedig nem, és kiderül, hogy a bitcoin lufi volt, akkor gyakorlatilag ingyen adta el az értékes ingatlant.

A Redfin munkatársa elmondta, hogy 75 olyan hirdetésre bukkantak, ahol az árusító opcionálisan elfogadja a kriptovalutát is.

Miami Beach Forrás: hemis.fr/GIUGLIO Gil / hemis.fr/Giuglio Gil

Korábban volt már hasonló üzlet, amikor az év elején Texasban vásárolt valaki házat bitcoinért, de akkor a rendes fizetés is opció volt, azonban ez a módszer azóta sem jött divatban. Most viszont kellő figyelmet kapott a médiától, tehát akik bíznak a bitcoinban, minden bizonnyal meg fognak próbálni így megválni, vagy hozzájutni új otthonukhoz.

A Miami penthouse értékesítője valószínűleg meg van győződve róla, hogy a kriptovalutákhoz köthető trend tovább folytatódik, de az üzlet csöppet sem mondható kockázatmentesnek. Amennyiben a bitcoin értéke megduplázódik a jövőben, az eladó több mint 1 millió dollárt kaszálhat.