11 hónap alatt 500 milliárd forinttal több adót fizettünk be

bankjegy bankjegytömb húszezres  papírpénz pénz 
pénzátutalás bankszámla bank számla pénz fizetés utalás készpénzhasználat
Budapest, 2012. február 7. Húszezer forintos bankjegytömbök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Logisztikai Központjában, ahol automata rendszeren átválogatják és ellenőrzik a papírpénzeket, majd a selejteket bedarálják és téglává préselik. A 3-4 hét alatt összegyűlt mintegy 4 tonna pénzbrikettet pályázat alapján rászoruló, közhasznú szervezetek számára ajánlják fel fűtési célra. A mostani szállítmányt a miskolci autista alapítvány bentlakásos intézményébe szállítják. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
November végéig több mint 10 ezer milliárd forintra tett szert a költségvetés az öt legnagyobb adótípusból, írja az NGM adataira hivatkozva a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

A 2015-ös adóbevételekhez képest is jelentős a bevételek növekedése a cikk szerint:

tavaly az év első 11 hónapjában 527 milliárd forinttal haladta meg

az egy évvel korábban rögzített időszakos adatot.

Nőttek az adóbevételek

A legnagyobb plusz a társadalombiztosítást megillető befizetéseknél jelentkezett, az itt feljegyzett majdnem 280 milliárd forint többlet igen vaskosnak mondható, írja a lap. Szintén nagyot nőtt a bevétel a társasági adónál, ahol a cégek 11 hónap alatt 200 milliárddal fizettek többet, mint egy évvel korábban.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adataira hivatkozva azt írja a lap, hogy személyi jövedelemadóból, áfából és jövedéki adóból egyenként is 10-20 milliárd forinttal több folyt be a tavalyi év első 11 hónapja alatt.