Harry Potter a Central Médiához került

2017.01.04. 14:17

A Central Médiacsoport megvásárolta a Harry Potter-könyvek és a skandináv sikerkrimik kiadóját.
A Médiacsoport tavaly év végén 100 százalékra növelte részesedését az Animus Kiadóban, ezzel kizárólagos tulajdonossá vált a vállalkozásban.

A Central Médiacsoport Zrt. (CMCS) 2015 áprilisában ötven százalékos tulajdonrészt vásárolt az Animusban, majd a tavalyi év végén akvirálta a fennmaradó ötven százalékot is.

A napokban lezáruló tranzakcióval többek között olyan sikerkönyvek kiadói jogai kerülnek a CMCS-hez,

  • mint a Harry Potter-sorozat kötetei,
  • Jo Nesbo művei
  • Millennium-sorozat
  • további ismert skandináv szerzők és sorozatok,
  • valamint Hahner Péter könyvei.

A tranzakcióval kapcsolatban Varga Zoltán, a társaság tulajdonos-vezérigazgatója elmondta, hogy számukra a magazin- és könyvkiadás nemcsak üzleti szempontból, de társadalmi jelentőségük miatt is erősen összekapcsolódik. A nyomtatott média szerepét meghatározónak tartja – mondta.

Bár a fiatalabb generáció tartalomfogyasztási szokásai átalakulnak, de változatlanul hatalmas ereje van annak, amikor egy magazint, vagy könyvet az emberek a kezükbe fognak, és elolvassák a szó klasszikus értelmében.

Az Animus kiadó 100 százalékban a Central Médiacsoport tulajdona lettFotó: Marton Szilvia - Origo

A CMCS 2003 óta foglalkozik könyvkiadással, portfóliójába többek között ismeretterjesztő kötetek, mese- és szakácskönyvek, illetve a Central printkiadványainak saját kötetei tartoznak. Az összeolvadással együttesen közel 500 mesekönyv, ismeretterjesztő mű, szórakoztató irodalom kiadása kerül egy kézbe, így a CMCS a hazai könyvkiadói piac megkerülhetetlen szereplőjévé válik.

Az Animus a jövőben is önálló márkaként, változatlan profillal folytatja működését, termékei ezután is saját kiadói márkanév alatt jelennek meg. A kiadó ügyvezetője 2017 januárjától dr. Szemere Gabriella, aki emellett változatlanul a Central könyvkiadási részlegét is igazgatja.